Een stukje geschiedenis

Verkennergroep Sint Paulus is in 1934 opgericht. Begin jaren zeventig is de verkennergroep samengegaan met de gidsengroep Margaretha Sinclair, die in 1949 werd opgericht. Onder de naam Scouting Sint Paulus zijn beide groepen verdergegaan.

 

Waar staat Scouting Sint Paulus voor?

Niet alleen in Venlo -Zuid, maar door heel de wereld kun je scoutinggroepen vinden, dus ook in heel Nederland. Scouting Sint Paulus houdt zich, net als alle andere groepen in Nederland, aan de dingen die scouts belangrijk vinden. Het woord SCOUTS staat namelijk voor de volgende elementen:  

 

Samen: staat voor de betrokkenheid met de maatschappij, de onderlinge verbondenheid en het internationale aspect. Zo organiseert Scouting Sint Paulus in de voorjaar ieder jaar een potgrondactie voor de buurt, helpen we bij de Passiespelen in Tegelen, verkopen we loten en hebben we ieder jaar JOTI/JOTA, waarbij er contact wordt gelegd met scoutinggroepen uit de hele wereld.

Code: staat voor de ‘spelregels’ binnen de scouting. Zo krijg je een blouse en kun je insignes verdienen. Denk ook eens aan de vlag hijsen en neerhalen en de ceremonies die je hebt.

Outdoor: lekker spelen en leren in het buitenleven, de natuur. Denk aan kamperen, een kampvuur, wandelen, toffe dingen bouwen, varen etc. Je gaat minimaal één keer per jaar op kamp, waar je dus leeft in de natuur. Geweldig, toch?!

Uitdaging: je kunt bij de scouting niet alleen hele leuke dingen doen, maar je krijgt ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en steeds weer je grenzen te verleggen.

Team: je werkt bij de scouting heel veel samen met anderen. Zo krijg je bij de jongere groepen een eigen patrouille waarmee je alles samen doet. De oudere groepen worden steeds zelfstandiger en leren om uiteindelijk zelf een groep te kunnen draaien.

Spel: staat voor de veelzijdigheid van het scoutingspel, de thema’s en het creatief zijn (zowel in fantasie als in het bedenken van oplossingen en het functioneren in verschillende situaties).